Assalammualaikum...selamat pagi semua..ok ini aku review salah satu resepi dari Chef Sabri yang telah didemonstrasikan kepada kami..so kalau berkenan bolehlah try...
RESIPI : AYAM GORENG LADA HITAM
PENYEDIAAN : 8 ORANG
MASA PENYEDIAAN : 20 MINIT
Bahan:
800 gm Daging Ayam – di hiris
30 gm Bawang putih – di cincang
100 gm Bawang Besar – di potong dadu
10 biji Cili kering – di hiris kasar
100 gm Lada Bengala – Merah
100gm Lada Bengala – Hijau
4 sdm Sos Tiram
8 sdm Kicap Cair
4 sdm Lada Hitam – di kisar
100ml Minyak Masak
Garam dan gula secukup rasa
Cara:
- Panaskan minyak, tumis bawang putih , halia hingga naik bau.
- Masukan lada hitam , ayam, sos tiram. Kicap cair, dan kacau hingga rata.
- Masukan lada bengala, garam , gula dan kacau secukup rasa.
Salam kak!! kalau ada blackpepper ni mmg sedap! kita suke lada hitam lada putih kurang sikit :D bhn2nyer pun senang jerrr tp kena makan kat sini dululah baru tahu rasa dia mcm mana :D
ReplyDeletesalam Kerull...nampak sedap!dah isi lada hitam tue la best..pedas2 gitu.
ReplyDeletesenang di dpati bhn2 nye ye..eina rasa klau ganti ngan daging pun sedap ni...
ReplyDeletenmpk sedap.. =)
ReplyDeleteIka : memang sedapkan kalau menu yang guna blackpaper nikan ika..apa2 kena try dulu ek...kalau ok bgtau ye..
ReplyDeleteK.Atie : Salam K.atie , Yang pedas2 ni yang buat buka selera...btul tak ?
Eina : Memang senang je bahan-bahannya dan boleh diubahsuai ikut selera kita...hi hi
Khumaera : Nampak je dah sedap..maknanya kena try ni khumaera..hik hik