Ayam Panggang Rosemary


Assalammulaikum..hu hu still kat office..siapkan sikit lagi keje sebelum outstation ke Langkawi..dah hujung tahun pun still gak keje..pastu baru aku boleh cuti..ini menu dinner malam tadi..menu malas namanya...simple je bahan-bahan yang aku gunakan..sebab terlebih rajin...

Bahan-bahan :
1 ekor ayam size Medium..basuh bersih dan toskan
2 biji bawang besar ( ptg 4 untuk side dish )

Bahan Perap :
1 tangkai daun rosemary
1 tangkai daun thyme
1 sudu kecil serbuk paprika
1 sudu teh garam berperisa mix herbs
1 sudu teh lada hitam serbuk
2 sudu olive oil
3 ulas bawang putih - cincang

Cara-cara :
1. Bersihkan ayam dan perap dengan bahan perap selama 30 minit..
2. Panaskan Oven dalam 200C....than masukkan ayam ..bakar selama 40 minit hingga kekuningan..

pastu..aku makan dengan nasi berempah beryani dan fried linguine...wah italian ada..indian ada..maknanya tema makan malam tadi adalah confusion...asian meet italian..hu hu


Nasi Beryani with ayam panggang for my hubby


Fried Linguine untuk aku pulak...

3 ulasan:

  1. Wah, sedapnya.....terlior tengok punggung ayam tu.....hehe..

    ReplyDelete
  2. Assalam kerull...hamboiii...nie betui2 selebret Christmas nih!!hehehe...papepon msk cenggini skali skala sure syiokkkk nyer kn!nyummmyyy

    ReplyDelete

 
Copyright © Kerulls | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in