Zinc Complex Shaklee
Assalammualaikum

Banyak lagi fungsi zinc untuk tubuh badan kita antaranya :
 1. Mengaktifkan 200 jenis enzim - zinc berkebolehan menggabungkan DNA, RNA dan protein, seterusnya meransang regenasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.
 2. Membentuk kolagen - membantu pembentukan protein dan kolagen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
 3. Memperbaiki diabetes : Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki diabetes.
 4. Bintik Putih di Kuku : Bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau daya penglihatan.
 5. Mempertingkatkan Sistem Imun : Membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.
 6. Mempercepatkan Pemulihan Luka : Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergy dan bintik di kulit. 
 7. Memperbaiki masalah prostat : Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benignprostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%
 8. kemampuan seks lelaki   : pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang cukup penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.
 9. Ovulasi Wanita : Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus, mengembalikan daya ketahanan. Tu sebab dalam set bersalin ada Zinc complex.. untuk cepat baik luka luar dan dalam, juga utk kecutkan rahim. 
 10. Memperbaiki radang kulit : Kajian menunjukkan pengambilan zinc yang cukup, dapat memperbaiki radang kulit seperti jerawat.
Untuk maklumat lanjut tentang produk bolehlah PM saya di FB dengan mengklik ikon di bahagian hubungi saya..untuk dihubungi dengan kadar segera Wassup 0174487478..khidmat nasihat akan diberikan secara percuma..  1 ulasan:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

   ReplyDelete

   
  Copyright © Kerulls | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in