Assalammualaikum
Selamat pagi..dah Khamis dah ek..esok Jumaat pastu cuti..seronok bila dapat bercuti..keje boleh bercuti but masak boleh cuti ke..hu hu..sendiri pikirlah ek..aku pun masak ikut mood gak kalau rajin..insyaallah adalah hidangan mantap-mantap..tapi kalau datang mood kureng rajin..alamatnya Sambal Telo hancur je lah..ok..kek yang atas ni aku buat malam tadi disebabkan barang-barangnya dah ada..so dari lama sangat terperap dalam peti ais tu eloklah aku selesaikan nya malam tadi..Resepi nya aku amik kat umah Kak Hana..TQ sis , Memang sedap kek ni..tak rugi mencubanya..korang abaikan jelah rupa kek aku yang kureng menarik tu ye..almaklumlah budak baru nak belajar..hancus aku kerjakan kek tu..tapi still boleh pandang lagilah hasil kerjatangan aku yang kejang ini..hu hu
Aku inkut semua step dan bahan yang digunakan untuk Kek..cuma aku tukar untuk Cream Cheese Frosting je..sebab banyak bahan yang aku takda untuk buat style Kak Hana punya..jadi plan B..try resepi yang aku ada bahan-bahannya...dibawah tu adalah Cream Cheese Frosting dari Buddy Valastro's The Cake Boss..
2 packages (8 ounces apiece) cream cheese , at room temperature
8 Tbsp. (1 stick) unsalted butter , at room temperature
2 1/2 cups confectioners' sugar , sifted
1 tsp. vanilla extract | Get the recipe!
Pinch of salt
assalam Dik Kerull at least Adik dah buat Akak dok KIV dah lama..bilalah nak datang mood ni!hehehe...nak sepotong...sedap tak??
ReplyDeleteWsalam kak Wati : Memang sedap kek ni..tak rugi try he he..jangan KIV lama-lama tau..
ReplyDelete