Assalammualaikum...
He he ini menu iftar malam tadi...dah lama tak pekena asam pedas ikan pari..semalam aku masaklah dalam 5 ketul kecik...masa buka lajulah makan...tapi bila sahur tadi perlahan je..alamatnya kena ulang tayang lah buka nanti...panaskan lagi sedap asam pedas ni...taruk bendi , tomato dan daun kesum...wanginya..
Makan dengan nasi putih je..dan gandingannya ialah Kacang Panjang Goreng Campur...resepi boleh tengok kat label SINI
Resepi kacang panjang ni macam nak goreng sayur biasa gak cuma aku goreng garing-garing ikan bilis tu , tambah cabai burung bagi pedas dan tambah petai dan tempe....memang syok makan panas-panas..sahur pun sesuai gak makan cenggini...
salam kerull..baru semlm adik k.atie call,tanya resepi msk asam pedas..hihi
ReplyDeletewooo sedapnya.. menengok menu time2 gini buat meroyan je kan. hahaa
ReplyDeleteSalam K.Atie : Asam pedas ni yang mak ajar kat saya...kalau resepi lain tu ada cuma yang kena kat tekak yang ringkas cenggini...hik hik
ReplyDeleteSalam Izah : Tengah posa memang nampak sume sedap..ko punya desert lagi buat aku terliur2 tau..
bestnyer asam podeh..tp ikan pari takde sbb dh buat bako..guna kembong/tenggiri jer lah :(
ReplyDeletesalam CK : Apo-apo ikan pun bisa aja..ha ha janji podeh and masam eh cukup ghaso...
ReplyDeleteAssalam kerull,
ReplyDeletewaduh lauk kesukaan family akak ni..
memang cubaaan betul..jalan2 kat sini ..hehe
Salam kak Ayu...samalah kita ni..pg rumah kawan2 macam menu iftar terhidang...memang menduga keimanan..
ReplyDelete