Chocolate Moist Cake


Aku sebenarnya tak berapa reti buat kek, so aku beli tepung yang segera just tukar mana yang aku rasa ada dalam peti ais..dan hasilnya memang moist...sbb member aku kata dia ikut sebiji resepi kat pek tu tapi kurang lembap..rahsianya..aku tukar dari susu cair ke susu segar...itu je...

Bahan-bahan :

1 pek tepung kek segera
1 biji telur
1/2 cawan air
1/2 cawan minyak jagung
3/4 cawan susu segar

Cara-caranya :
1. Masukkan kedalam bekas , telur , minyak jagung , air dan susu segar...pukul rata dalam 5 minit
2. Selepas itu masukkan sedikit demi sedikit tepung kek segera kedalam bekas tadi dan gaul hingga rata dan pekat..
3. Sapukan bekas pembakar dengan margerin dan alaskan dengan kertas surih.
4. Bakar selama lebih kurang 45 minit dengan suhu 180c..
5. kalau suka boleh bubuh topping...




3 ulasan:

  1. hendak seribu daya
    mahu seribu cara!
    hasilnya, kek cekelat moist!wallah!

    ReplyDelete
  2. Rose@ila : tulah...kita ni dahlah tak bapa nak pandai sukat..tu yang belasah je beli yang tinggal bancuh tu..cuma derhaka sikitlah..sesuka je tukar barang...sib baik jadi..ha ha

    ReplyDelete
  3. Mana nak beli tepung kek segera tu ye? kalau boleh reply segera ke blog sy ea. taruk dalam shoutbox ke. sgt2 hargai.

    ReplyDelete

 
Copyright © Kerulls | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in