Assalammualaikum..salam petang sabtu..banyak sgt urusan jadi menu lunch ni ptg ari baru interframe...cik bedah bz skit sbb esok hubby nak g kusus , so banyak barang nak kena readykan...memandangkan stok burung puyuh ni ada lagi 4 ekor..aku belasah habiskan buat masak lemak...resepi maka lemak aku ni mmg tak ubah..sama je..so blih check kat label ayam ye...puyuh ni dagingnya lebih halus dari rasa daging ayam..sama gak ngan khasiatnya. melancarkan perjalananan darah dan bagus tuk orang lelaki..tapi sapa ada darah tinggi taklih makan banyak sebab jenis burung2 ni kan berdarah panas..takut naik darah tinggi tu plak...aku makan gaklah burung puyuh ni..tapi tak bapa sangat..aku lbih suka telurnya lagi...sedap buat sup or sambal....so layan dulu ek gambar ni....
boleh pengsan sebab tengok lemak puyuh ni macam sedap sangat..
ReplyDeleteerhhhhh...
Kerull!!! banyak nyer puyuh.. semalam puyuh.. ari puyuh.. sedap tu... nak 2 ekor puyuh lemak cili padi tu... nak yang besar2 x boh yang kecik tu... bolehkannn kerull..
ReplyDelete