Bahan B
150gram tepung tang mien
50gram-tepung sagu
2sdm-minyak sayur
250ml-air panas
1/2sdt lada sulah
1/sdt gula
Caranya :
Bahan B dikacau diaduk rata,masukkan air panas.minyak sayur dan biarkan sejuk sebelum diuli seperti doh karipap...gelek leper bentuk sfera..masa gelek lengserkan tepung gandum skit supaya tak lekat ( part ini yang menguji kesabaran aku...sapa tangan tak bapa seni maka bulat tu tak bapa bulat lah jadinya..hu hu akulah tu )
lbih kurang cam ginilah..
hmm yang gini pun ok gaklah...
Salam kak! waaaaaa...sedap looo dim sum! suke mkn chinese food tp tak berapa reti nak buat :D khas tuk kak CT naemah jer ke? huhuhu.. nak majuklah :D
ReplyDeletekerull..mekasih bebyk..ijayuji..jgn sedih2..meh kita g cari tepung tang mien pastu buat dim sum :)
ReplyDeletewei ika..apa merajuk2 nih..kira akak buat khas untuk sume member2 blogger gak ni..sumenya KHAS di hatiku hu hu..
ReplyDeletewiii pandainya buat kulit dimsum nih..sangat suspek!!!
ReplyDeletesalam kenal...uiihhh kagum nyer...
ReplyDelete