Deep Fry Gyoza with Chicken Fillings


Assalammualaikum

Menu malam tadi....biasalah kan bila dah sorang kat rumah , malas nak masak nasi atau lauk yang berat2 nih..hubby takda , tak selera...( kononlah ) tapi btol lah...bila sorang rasa mood nak masak tu tak mari2...jadi yang in je yang mari...he he he layan dulu ye...walaupun masa blum goreng tu cantiknya ropenya...tapi bila aku goreng dalam keadaan takda mood terhuyung -hayanglah gyoza aku ni...kesian....hu hu , layan je lah ye...


Bahan-bahan:
1 peket gyoza - yang warna putih ye...
A
Isi ayam - cincang2 je
1/2 sudu lada hitam
minyak bijan
1 pokok daun bawang - cincang
garam sedikit


air sikit..nak lekatkan kulit gyoza tu...

Cara-caranya :
1. Untuk intinya...masukkan sume bahan A dalam bekas dan gaul rata...
2. Pastu amik gyoza tu dah bungkuslah macamana bentuk yang kita nak...ikut sukalah kan...lekatkan guna air skit tau....
3. Pastu terpulanglang nak goreng , nak kukus dan nak buat sup...sumenya boleh..cuma aku ni malas so aku goreng jelah..he he pun sodap gak..pastu cicah sos cili thai..terangkat wei..


5 ulasan:

  1. xpernah tgk gyoza ni.dgr pon xpernah. tp nmpk sedap la..beli kat aner kulit gyoza tuh?

    ReplyDelete
  2. ada kat pasaraya...saya beli kat tesco je...tgk kat seksyen yang jual mee2..tofu2...

    ReplyDelete
  3. baru nak tanya mana nk cari gyoza ni..nnt balik ipoh bole g carik kt tesco..sini tadelah ;(..ss

    ReplyDelete
  4. ha btul tu balik ipoh nanti carik je kat tesco...sure adanya...senang gila nak dapat gyoza ni kat cini...suka hati..hi hi

    ReplyDelete

 
Copyright © Kerulls | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in