Mee Suah with Gyoza


Ini menu malam tadi..lepas letih buat coklat buatan sendiri...jadi makan apa yang ada jelah..sayur pun tak beli2..es box hikmat aku nipun dan kontang..takda benda..yang ada telur ngan fishcake..jadi aku campak2 jelah apa yang ada...jadilah janji boleh makan..dan letak gyoza aku yang ada lebih aritu...apalagi layan le masa panas2 tuh...

Bahan-bahan :
Mee suah - basuh dan toskan

Untuk sup
Ikan Bilis
1 ulas bawang putih - cincang
2 tangkai cili padi - hiris
garam
maggi cukup rasa

eksesori :
1 biji telur
3 ketul gyoza

Cara-caranya :
1. Buat sup guna bahan kat atas..gelegakkan...pastu masukkan gyoza...biarkan sekejap...pastu masukkan mee suah..masak sampai mee suah tu lembut...pastu masukkan telur...padamkan api...apalagi belasah je lah..



Sila jgn kelabukan mata anda..mee suah aku ni mmg takda warna sebab aku pakai tema hitam putih..ha ha ha ha

2 ulasan:

  1. Mee sua..lama kmal tak buat.. gyoza tu sama dgn wantan ke..

    ReplyDelete
  2. Sama ngan wantan tapi dia lagi lembut dari kulit wantan , gyoza ni wantan jepun...sedap lagi dari wantan yang biasa tu...

    ReplyDelete

 
Copyright © Kerulls | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in